10 briliáns ötlet április 1-jére

Lassan, de biztosan közeledik a bolondok napja. Az egyes magyarázatok szerint a keltáktól eredő szokás úgy tartja, hogy akit április 1-jén sikerült rászedni, az lesz április bolondja. A kora tavaszi ugratásoknak szerencsére szerteágazó hagyománya alakult ki hazánkban is, amit most mi is megfejelünk néhány tippel.

A magyar néphagyományban leginkább a rémhírek terjesztése, illetve az egymás megtréfálásának szokása alakult ki, amiknek célkeresztjébe leginkább a fiatalok kerültek. Gyakori eset volt, hogy ezen a napon az idősek elküldték a gyerekeket a boltba szúnyogzsírért, trombitahúrért vagy esernyőmagért.

Az átverésekre monumentális, országos szintű példákat is említ a szakirodalom. 1962-ben az egész svéd nemzetet verte át az ottani állami televízió. Április elsején a TV fekete-fehérben kezdte sugározni műsorát. Kis idő múlva megjelent a képernyőn az állomás technikai szakembere, aki bemondta, hogy érzékelték a hibát, s javasolta, hogy a készülék előtt ülő nézők húzzanak egy harisnyanadrágot a TV-re, ettől színes lesz a kép. Svédország szerte többszázezer háztartásban került így április elsején harisnya a televíziókra.

aprilis02
Ültess fűmagot a kollégád billentyűzetébe
… az eredmény nem marad el
Szerelj légkürtöt az ajtó mögé
aprilis04
Használd a bevásárlókocsit
aprilis05
Kend be a szappant színtelen körömlakkal
aprilis06
Szerelj légkürtöt a légrugós irodai székre
aprilis07
Tegyél egy sor zsírkrétát az ablaktörlő alá
aprilis08
… az eredmény nem marad el
aprilis09
Szedd ki a tölteléket a kekszből, majd pótold fogkrémmel
aprilis10
Használd kreatívan a Post it-et…
aprilis11
… és a folpack-ot is

aprilis12
Szoríts egy kábelkötegelőt egy illatosítóra, és fuss

Ne hagyd ki ezeket se

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Keresés…