Ha a világ egy 100 lelkes falu lenne, ilyen volna az összetétele

Valahol olvastam, hogy 50 évvel ezelőtt hozzávetőleg 2 milliárd ember élt a Földön. Mindez azt jelenti, hogy csak az utolsó fél évszázadban a világ lakossága több mint háromszorosára duzzadt. Egyes elemzők szerint 2050-re elérhetjük a 12 milliárdot.

Mindezek kapcsán itt egy kis statisztika. Ha az emberiséget egy 100 lakosú falura redukálnánk, de a nemzetek arányát fenntartanánk, akkor a faluban lakna:

57 ázsiai
21 európai
14 amerikai (Észak-,  Dél- és Közép-Amerika)
8 afrikai
52 nő
48 férfi
70 nem fehér
30 fehér
70 nem keresztény
30 keresztény
89 heteroszexuális
11 homoszexuális

6-an birtokolnák a Föld gazdagságának 59%-át és mind a 6 személy az USA-ból származna.
80-nak nem lennének kielégítő lakáskörülményei
70-en analfabéták lennének
50-en alultápláltak lennének
1 épp meghalna
2 épp születne
1-nek lenne számítógépe
1-nek lenne diplomája

Ha holnap reggel egészségesen ébredsz, akkor szerencsésebb vagy, mint 1 millió ember, aki nem éri meg a következő hetet.

Ha még sosem élted meg a háborús csatározást, a fogság magányát, a kínzottak haldoklását, vagy nem éreztél éhséget, akkor boldogabb vagy, mint 500 millió ember a világban.

Ha úgy mehetsz el a templomba, hogy nem kell támadástól tartanod, hogy elfognak vagy megölnek, akkor szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd ember a világban.

falu

Ha van étel a hűtőszekrényedben, fel vagy öltözve, van tető a fejed felett és ágyad, ahová lefekhetsz, akkor gazdagabb vagy, mint e világ lakóinak 75 %-a.

Ha van bankszámlád, némi pénz a pénztárcádban és kevés apród, akkor a jómódú emberek 8 %-ához tartozol ezen a világon.

E szöveg olvasásával duplán is áldott vagy, mert nem tartozol a 2 milliárd emberhez, akik nem tudnak olvasni, s 1 vagy a 100 közül, akinek számítógépe van a Földön. (forrás)

Ne hagyd ki ezeket se