Így készíts természetes légfrissítőt fillérekből pofonegyszerűen

Se szeri, se száma a hipermarketekben azoknak a légfrissítőknek, melyeket különböző  kémiai vegyületekből vagy ipari melléktermékekből állítanak elő. Az csak hagyján, hogy ezeket belélegezni nem túl egészséges, de gondoljunk bele, ha kutyát, macskát tartunk otthon, nekik micsoda sokk lehet megbarátkozni velük.

Mutatunk két roppant egyszerű módszert a természetes légfrissítésre, amik  – amellett, hogy vegyszermentesek – gyakorlatilag fillérekből előállíthatók.

Szódabikarbónával a rossz szagok ellen
Régi népi bölcsesség, hogy a hűtőszekrénybe helyezett szódabikarbóna semlegesíti a kellemetlen szagokat. A szódabikarbónát rászórhatjuk házi kedvencünk alomtáljára is, így két legyet ütünk egycsapásra: elűzzük a kellemetlen szagokat és a kisállatot is megkíméljük a vegyszerektől.

szodabikarbona

A por légfrissítőként is remekül funkcionál. Púpozzunk egy kisebb edénykébe szódabikarbónát, cseppentsünk rá illóolajat, és helyezzük el egy polcon. Nemcsak természetes légfrissítő, de lakásdísznek sem utolsó.

 

Citrom, lime és narancs – a természetes légfrissítők
Sose dobjuk el a citrusfélék héját, mert tökéletes légfrissítőt készíthetünk belőlük! Annyi a dolgunk, hogy 1,5-2 dl vízben felforraljuk (elég a héjat, magát a gyümölcsöt nem szükséges), majd egy csipet fahéjjal megszórjuk.

legfrissito

Miután a főzet kihűlt, szedjük ki a gyümölcshéjat, illetve pótoljuk a forrás során elveszett vizet. Öntsük egy kiürült pumpás spray palackba, és kész is a filléres, tökéletesen természetes, házi légfrissítőnk.

Ne hagyd ki ezeket se