Tetszik

Ne dobd ki a tojást, inkább teszteld le!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én valahogy sosem tudom megmondani, hogy a hűtőmben lévő tojás mikori. Vagy azért, mert helyhiány miatt ide-oda pakolgatom egyik dobozból a másikba, vagy pedig azért, mert innen-onnan kapom őket, s nem szoktam megkérdezni, hogy mikor tojta a tyúk.

A kellemetlen helyzet akkor szokott előállni, mikor hirtelen kellene egy tojás és halvány lila gőzöm sincs róla, hogy a hűtő legrejtettebb zugában lévő friss-e még, vagy mehet a szemétbe.

Két módszert is létezik arra, hogy leteszteld a tojás frissességét, az egyiknél fel kell ütni, a másiknál szemre megmondható. Így állapítsd meg a tojás frissességét.

1; Ha a felütött tojás sárgája elválik a fehértől, illetve szétfolyik benne, akkor biztos lehetsz, hogy az élelmiszer nem friss. Záp szagot még nem feltétlenül érzel, de ne kíséreld meg, hogy elrontod vele az ételt, így a gyomrodat is!

2; Ennél a módszernél elég, ha az egész tojást hideg vízbe teszed, az eredmény rögtön kiderül. Az alábbi képen láthatod a tojás frissességének fázisait.

tojasHa hasznosnak találtad az információt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ne hagyd ki ezeket se