Tetszik Édes

A gyömbér tízezerszer erősebb a kemoterápiás kezelésnél, csak a rákos sejteket pusztítja el egy friss kutatás szerint

Szerte a világban rengeteg országban használják gyógyászati célokra a gyömbért. Kevésbé köztudott, de a növény rendkívül erős és jótékony hatóanyagokkal bír, s mi több, a legfrissebb kutatások szerint a rákkal is képes felvenni a harcot – adta hírül a Filantropikum.

A kutatók már régebben megfigyelték, hogy a kurkuma elpusztítja a daganatot okozó sejteket, de most a tudósok arra mutattak rá, hogy gyakorlatilag ugyanezt produkálja a gyömbér is.

Az Egyesült Államok-beli Georgia Egyetemen végzett kísérletekkel igazolták, hogy a gyömbérből készült kivonattal az egerekben kialakuló prosztatarák 56 %-ban visszafordítható. Ez pedig a gyömbér erős gyulladáscsökkentő hatásnak, továbbá a rengeteg antioxidánsnak tulajdonítható.

Gyömbér gyógyszer

A gyömbérben olyan aktív hatóanyagokat mutattak ki, melyek erőteljesebbek, mint bármelyik hagyományos orvosi, szintetikus gyógyszerkészítmény. Mellrák esetén például a shogaol 6-nak nevezett hatóanyag egyenesen a rákos, úgynevezett „anyasejteket” veszi célba, és pusztítja el, de a „lánysejteket” is megsemmisíti, amelyek sokkal ellenállóbbak, agresszívabbak is, és amelyek voltaképpen a daganatos betegségek kialakulásáért felelősek – számolt be a Filantropikum weboldalán.

A hatóanyag legintenzívebben a megfőzött, illetve a szárított gyömbérdarabokban van jelen, így ha tehetjük ilyen módon készítsük a növényt.

Ne hagyd ki ezeket se