Tetszik Imádom Édes Vicces Hűha Szomorú Dühítő

Felejtsd el a hajfestékeket! Használj kávét, a hajad szebb és egészségesebb lesz!

Egyes tudósok bizonyítékot találtak arra nézve, hogy a hajfestékben előforduló anyagok elősegíthetik a rák kialakulását. Az Egyesült Államokban és Európában a nők több mint egyharmada, de a férfiaknak is közel 10%-a használ valamilyen hajszínező anyagot.

Noha a modern hajfestékeket piacra dobásuk előtt rengetegszer tesztelik, mégis, a közel 5000 vegyi anyagot tartalmazó kence között számos olyan komponens található, mely – a szakértők megfogalmazása szerint – rákkeltő az emberekre nézve. A Nemzetközi Rákintézet (National Cancer Institute) felmérése szerint kiemelkedő számban találtak fodrászoknál rákos elváltozásokat (akik tudvalevőleg napi munkájuk során gyakorlatilag folyamatosan érintkeznek a hajfestékkel).

A kávé – legyen bármilyen meglepő is –, képes színezni a hajat. Ez jó hír lehet azok számára, akik a sötét hajszínt kedvelik, illetve ezt szeretnék elérni a festéssel. A kávé csillogóvá varázsolja a hajat és serkenti a haj növekedését is. Ez utóbbit a The International Journal of Dermatology 2007 januárjában végzett kísérlete igazolja is.

Kávé hajfesték

A KÁVÉ HAJFESTÉK RECEPTJE

Készítsünk egy jó erős eszpresszó kávét. Ha nem organikus kávét választunk, akkor néhány nem természetes anyaggal szembe kell néznünk. Kókuszolajhoz vagy a szokásos hajkondicionálónkhoz keverjünk 2 csésze főzött kávét és 2 evőkanál kávézaccot, majd végül egy pohár hideg kávét. Keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel a száraz hajra és hagyjuk hatni egy órán át. A haj csokoládé színt kap majd, az eredeti hajszíntől függően változik az árnyalata.

EGYSZERŰ KÁVÉS ÖBLÍTÉS

Elsősorban meg kell mosni a szokásos módon a hajat,majd öntsük le frissen főzött, kissé langyos kávéval, hagyjuk így 20 percen át, majd mossuk le a hajunkat almaecetes vízzel. Ez segít lezárni a színét. Ez az öblítős módszer azok számára ajánlott, akik csupán egy nagyon kevés árnyalattal szeretnének sötétebb hajat vagy csak az ősz hajszálakat szeretnék eltüntetni.

Ne hagyd ki ezeket se