Tetszik Imádom Édes Vicces Hűha Szomorú Dühítő

Felejtsd el a hajfestékeket! Használj kávét, a hajad szebb és egészségesebb lesz!

Egyes tudósok bizonyítékot találtak arra nézve, hogy a hajfestékben előforduló anyagok elősegíthetik a rák kialakulását. Az Egyesült Államokban és Európában a nők több mint egyharmada, de a férfiaknak is közel 10%-a használ valamilyen hajszínező anyagot.

Noha a modern hajfestékeket piacra dobásuk előtt rengetegszer tesztelik, mégis, a közel 5000 vegyi anyagot tartalmazó kence között számos olyan komponens található, mely – a szakértők megfogalmazása szerint – rákkeltő az emberekre nézve. A Nemzetközi Rákintézet (National Cancer Institute) felmérése szerint kiemelkedő számban találtak fodrászoknál rákos elváltozásokat (akik tudvalevőleg napi munkájuk során gyakorlatilag folyamatosan érintkeznek a hajfestékkel).

A kávé – legyen bármilyen meglepő is –, képes színezni a hajat. Ez jó hír lehet azok számára, akik a sötét hajszínt kedvelik, illetve ezt szeretnék elérni a festéssel. A kávé csillogóvá varázsolja a hajat és serkenti a haj növekedését is. Ez utóbbit a The International Journal of Dermatology 2007 januárjában végzett kísérlete igazolja is.

Kávé hajfesték

A KÁVÉ HAJFESTÉK RECEPTJE

Készítsünk egy jó erős eszpresszó kávét. Ha nem organikus kávét választunk, akkor néhány nem természetes anyaggal szembe kell néznünk. Kókuszolajhoz vagy a szokásos hajkondicionálónkhoz keverjünk 2 csésze főzött kávét és 2 evőkanál kávézaccot, majd végül egy pohár hideg kávét. Keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel a száraz hajra és hagyjuk hatni egy órán át. A haj csokoládé színt kap majd, az eredeti hajszíntől függően változik az árnyalata.

EGYSZERŰ KÁVÉS ÖBLÍTÉS

Elsősorban meg kell mosni a szokásos módon a hajat,majd öntsük le frissen főzött, kissé langyos kávéval, hagyjuk így 20 percen át, majd mossuk le a hajunkat almaecetes vízzel. Ez segít lezárni a színét. Ez az öblítős módszer azok számára ajánlott, akik csupán egy nagyon kevés árnyalattal szeretnének sötétebb hajat vagy csak az ősz hajszálakat szeretnék eltüntetni.

Ne hagyd ki ezeket se

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Keresés…