Masszírozd ezeket a pontokat az arcodon, s megelőzheted a szervi bajokat!

A talphoz, illetve a tenyérhez hasonlóan az arcunkon is megtalálhatók azok az idegvégződések, melyek stimulálásával (nyomásával) kedvező folyamatokat idézhetünk elő, s így például megelőzhetők a szervi bajok kialakulása is.

A talp- illetve tenyérmasszázs előnyeit, jótékony hatásait valószínűleg nem kell ecsetelnünk senkinek, a keleti (alternatív) gyógyászatban évezredek óta használják a meridiánvonalak mentén történő eszköz nélküli kezelést. Azt azonban már kevesen ismerik, hogy a talpon előforduló reflexzónákhoz hasonlóan az arcunk mentén is megtalálhatók az egyes szerveinknek megfelelő stimulációs pontok.

A pontok masszírozásának a szervezetünkben kialakult energiablokkok feloldásában van szerepe, ezen energiablokkok akadályozzák ugyanis az energia szabad áramlását testünkben. Ez pedig a szervi bajok lassú kialakulásához vezethet.

Arcmasszázs

Amennyiben meg szeretnénk előzni a szervi bajok kialakulását, az ábrán látható pontokat kezelhetjük akár otthon is. Figyelem! A kezelés nem váltja ki az orvosi konzultációt.

A szervekhez kapcsolódó stimulációs pontok a szemléltető ábrán:

1. Vékonybél
2. Húgyhólyag
3. Szív
4. Máj
5. Epehólyag
6. Hasnyálmirigy
7. Vese
8. Gyomor
9. Tüdő
10. Vastagbél
11. Nemi szervek

Ne hagyd ki ezeket se