Tetszik Édes Vicces Hűha Szomorú Dühítő

Így irts poloskát fillérekből házilag

A mezei poloska vagy népiesen büdös bogár leginkább ősszel, a hidegebb idő beálltával keseríti meg az életünket. Ilyenkor rajszerűen képesek a meleg, fűtött lakás felé venni az irányt, nem kevés bosszúságot okozva ezzel. Vannak olyan otthonok, ahol marokszámra szedik az ősz beálltával a mezei poloskákat.

A jó hír az, hogy a mezi poloska ártalmatlan, nem csíp, kétségtelen azonban, hogy nem épp esztétikus látvány a lakásban.

Mivel ne próbálkozz?
Ne próbáld összetaposni, összenyomni, mert ilyenkor bűzös (innen a népi neve) nedvet ereszt magából, ami, ha a bőrre kerül, nagyon nehéz lemosni. Szintén nem jó ötlet zsebkendőbe fogni, majd kidobni őket az ablakon, ugyanis a meleg lakás csalogatja a poloskákat, vissza fognak jönni.

Mezei poloska

Poloskairtás tippek
Mivel a büdös bogár nem ragadozó, hanem a növények nedveit szívogatja, így az első és legfontosabb szabály, hogy vigyük ki a növényeket a hálószobából, így legalább a nyugodt alvás érdekében tettünk valamit. A legkézenfekvőbb ötlet természetesen a szúnyogháló, így fizikai akadályt képezhetünk a nem kívánatos betolakodó ellen. Ha erre nincs lehetőségünk, ajánlunk két módszert a megfékezésükre:

1; Szedd össze őket kézzel (zsebkendővel), zárd őket egy műanyag flakonba, majd dobd őket a szemétbe flakonostól. Ha erre nincs gusztusod, próbáld ki az alábbi eljárást.

2; Tegyél mosószeres vizet egy spricnibe (olyanba, amivel a növényeket is szokták párásítani), majd fújkáld le a poloskákat. Kis idő múlva a büdös bogarak maguktól elpusztulnak, s már csak össze kell gyűjteni őket.

Ne hagyd ki ezeket se