Tetszik

Íme a zsámboki háziasszony titka, amivel könnyedén kitisztíthatod az üléshuzatokat és egyéb szöveteket

Sajnos elkerülhetetlen jelenség, hogy a mindennapi használat mellett a kocsink ülése, a székünk, fotelünk, kanapénk huzata bemocskolódik. A könnyedén lecipzározható huzatokkal nincs is semmi probléma, amint ellepi a mocsok, mehet a mosógépbe. A probléma akkor keletkezik, mikor a bútor borítása nem levehető.

Íme a zsámboki háziasszony titka, amivel könnyedén kitisztíthatod az üléshuzatokat és egyéb szöveteket. A csodatisztítószer előállításához szükséges anyagok minden háztartásban megtalálhatók.

szovet-huzat-tisztitas

A tisztítószer alapanyagai:

  • 1 dl folyékony szappan
  • 1 dl ecet
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 szórófejes palack (spricni)
  • 1 szivacs

A vizet, a folyékony szappant és az ecetet töltsük bele a palackba, majd jól rázzuk össze. A keverékkel permetezzük be a foltokat, és a szivacs segítségével kicsit dörzsöljük meg (óvatosan, de határozott mozdulatokkal, hogy az anyag ne roncsolódjon). Hagyjuk állni az anyagon minimum 10 percig, ezután a szivaccsal dörzsöljük ki a foltokat. A régebbi szennyeződések, vagy a nagyon makacs foltok eltávolításához többször be kell fújni a szövetet, majd hagyni kell pár percig álli mielőtt újra átdörzsölnénk.

A házi csodaszerrel kitisztíthatod az autóüléseit, a kanapét, a foteleket és mindent amin szövet huzat van, amit nem tudsz levenni, hogy kimosd.

Ne hagyd ki ezeket se