Most érkezett! Megszavazták: eltörölnék az óraátállítást Magyarországon

Egyöntetűen szavazta meg a gazdasági bizottság azt a jobbikos javaslatot, melyet az óraátállítás eltörléséről, a nyári időszámítás bevezetéséről került benyújtásra. A testület egyik fideszes delegáltja szerint a kormánypárt és az NFM is támogatja a javaslatot, véleménye szerint semmi akadálya, hogy a jövő héten meg is szavazza a parlament az óraátállítás eltörlését.

“A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak” – nyilatkozott a fideszes képviselő. Ha a parlamenten is átmegy a javaslat, azaz a képviselők megszavazzák azt, akkor ezentúl idehaza a nyári időszámítás lehet majd érvényben. Mindez azt jelenti, hogy megszűnik a “kettős” időszámítás, ezzel el is felejthetjük a sokakat megterhelő óratologatást.

Óraátállítás

Az 1916-ban az Egyesült Államokban bevezetett időszámítás-váltáshoz hazánk 1980-ban csatlakozott újra, akkor elsősorban gazdasági okokból, melyek jelentősége mára már elenyészőnek mondható. Ha megszűnik az óraátállítás, s a nyári számítás lesz érvényben, mindaz azt is jelenti, hogy télen egy órával később fog sötétedni, aminek sokan örülnének.

Ne hagyd ki ezeket se

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Keresés…