Dühítő

Ilyen gusztustalan dolgok kerülnek a bolti darált húsba (videó)

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás, ám mindez jelen esetben sajnos elég elkeserítő. A boltbajáró ember gyakorta úgy veszi le a polcról az élelmiszereket, hogy egy pillantást sem vet azok összetevőjére. Jó esetben, egy jobb világban természetesen erre nem is lenne szükség, hiszen megbíznánk a gyártóban.

Amennyiben darálthúsból készült ételt tervezünk odahaza sütni, ha lehetőségünk van rá, mindig ott helyben, a szemünk előtt daráltassuk le. Talán kicsit drágább, de hidd el megéri. Azonnal mutatjuk, miért.

A valóság az, hogy az előre csomagolt darálthús gyártói nem is próbálják titkolni, hogy miből áll a húsuk, minden jól olvashatóan fel van tüntetve a címkén: húskészítmény 80% (ami hozzávetőleg megfelel a vágóhidi hulladéknak), állományjavító szerek, tartósítószerek, színezék, fűszer 20%. Itt fel is vetül a kérdés: miért kell színezni, illetve előre befűszerezni a színtiszta húst? A választ mindenkinek a képzeletére bízzuk.

Ezután a kis felvezető után – ha még mindig nem győztünk meg arról, hogy a szemed előtt darált húst részesítsd előnyben az előre csomagolttal szemben, akkor tekintsd meg ezt a videót. Így készül az előre csomagolt darált hús, ezt rakod az asztalra.

 

 

Még az ipari daráló is elakad egy helyen mindattól, amit belepakolnak. Csontostól a csirkelábat…, egyszerűen hihetetlen. Nos, jó étvágyat! Ősztintén bízunk benne, hogy vannak olyan gyártók, akik nem a fenti videóban látott eljárással készítik termékeiket, de a csomagolás cimkéjét mindig olvassuk el.

Nem tetszettek a látottak? Fejtsd ki a véleményed alul!

Ne hagyd ki ezeket se