Tetszik Hűha

Egy éjszaka alatt megszabadulsz a megfázástól ezzel a házi csodaszerrel

Noha keleten már több száz éve használják az alábbi gyógymódot a megfázás kezelésére, tüneteinek enyhítésére, a fejlett nyugat valamiért nem tud vagy nem akar tudomást venni róla. Pedig a fekete retek szezonjában az egyik legolcsóbb, nem mellékesen pedig a legegészségesebb zöldség. Szinte minden zöldséges stand alapvető élelmiszere.

Már azzal is sokat tehetünk az egészségünk megóvása érdekében, ha nyersen fogyasztjuk a zöldséget, akár reggelire egy szendvics mellé, akár salátát készítve belőle, de a fekete retek áldásos tevékenységét leginkább akkor érvényesíti, ha szirupot készítünk belőle.

A köhögés, torokkaparás, megfázás kezelésén túl a fekete retek a emésztési zavarokra, epe és májproblémákra is igen jó hatással bír, pozitívumait már az ókori görögök is megfigyelték. Kitűnő B és C vitamin forrás, méregtelenítő hatását is régóta ismerik.

A fekete retek szirup receptje

Hozzávalók:
1 nagyobb fej fekete retek, 2 evőkanál méz

Elkészítése:
Óvatosan vágjuk le a retek tetejét, kicsivel a levelei alatt, majd vájjunk egy mélyedést a zöldség belsejébe. A lyukba csurgassuk bele a mézet, majd helyezzük vissza a retek levágott részét, mint egy fedőt, ezután egy éjszakára hagyjuk oldódni.

Naponta háromszor egy evőkanállal együnk az így elkészült szirupból. A kivájt retket addig tölthetjük újra, míg a zöldség meg nem puhul. Érdemes a mézzel telt retket egy tálba helyezni, s úgy eltenni éjszakára, így az esetleg átszivárgó méz nem folyik az asztalra.

Ne hagyd ki ezeket se