Tetszik Imádom

A nap kérdése: Kell-e egy férfinek a szakáll?

Egyesek szerint a szakáll amellett, hogy öregíti a férfit, még ápolatlan hatást is kelt. Mások azonban éppen az ellenkező véleményen vannak: nem csak, hogy karakteres külsőt kölcsönöz, de borzasztó macsós is. Talán az ízlések és pofonok a szakáll esetében is működnek.

Tény, hogy a szakáll ismét divatba jött, köszönhető ez többek között annak is, hogy a hollywoodi sztárok egyre nagyobb számban növesztenek arcszőrzetet. Ne higgyük azonban, hogy a szakáll viselése kizárólag korunk divatja lenne. Olyannyira nem az, hogy már az ókorban trendek és különböző divatok hódítottak a növesztése terén.

Idehaza is szigorú szabályai voltak az arcszőrzet viselésének: a XVI. században például csak a nős férfiak jelenhettek meg szakállban, sőt a XVIII. században a parasztokat egyenesen bűntették a viseléséért. A szocialista korban pedig a lázadás, a kitűnés, a szembenállás szimbolikájaként jelent meg a hosszú haj és szakáll viselése.

Bárhogy is, ma újra hódít a szakáll, s hogy öregít-e vagy egyenesen szuper macsós külsőt kölcsönöz azt az alábbi szakállas sztárok segítségével nektek kell eldöntenetek.

Szerinted? Szakállal vagy szakáll nélkül? Írd meg nekünk!

Ne hagyd ki ezeket se