Tetszik Imádom Hűha Dühítő

Soha többet nem hagyod ki a reggelit, miután elolvasod ezt a 10 pontot

Mindannyian hallottuk már – mi több, valakinek egyenesen a könyökén jön ki -, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap során. De valóban így lenne? Tényleg problémát okozunk azzal a szervezetünknek, ha kihagyjuk a napindító táplálkozást? Vagy ezek kizárólag rémisztgetések, melyeket a gyerekeknek találtak ki, hogy megegyék az ennivalót?

Szeretnénk megosztani néhány értékes információt a reggeli kapcsán, hogy segítsünk megérteni a fontosságát, és soha többet ne hagyjuk ki azt. Íme 10 indok, amiért a reggeli a legfontosabb étkezés.

1; A reggeli javítja a szellemi teljesítőképességet, pótolja az agy energiaszükségletét az éjszakai koplalást követően. Növeli a koncentrációt, javítja a memóriát.

2; A reggeli elfogyasztása kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetünket.

3; Segít a fogyásban, azoknál az embereknél, akik kihagyják a reggelit, 50%-kal nagyobb az esélye a túlsúlyosság kialakulásának.

4; Aktiválja az anyagcserét, s beindítja a zsírégető folyamatokat (amik pedig szintén fontos momentumok a fogyásban).

5; Csökkenti a szorongást, illetve elkerülhetjük vele azt, hogy ebédkor túlegyük magunkat, ami diszkomfort érzés kialakulásához vezet.

6; Javítja a fizikai teljesítőképességet, mert a szervezet megkapja a megfelelő energiaellátottságot, s nem kell tartalékhoz nyúlnia.

7; A reggeli fogyasztása megakadályozza a hipoglikémia (alacsony vércukorszint), a diabétesz, illetve az alacsony vérnyomás kialakulását.

8; Biztosítja azokat a szükséges tápanyagokat a szervezet számára, melyekre a délelőtti órákban szüksége van.

9; A reggeli javítja a hangulatot, mivel a hangulatunk is az energiaszintünkkel és a felhasználható tápanyagokkal van kapcsolatban.

10; Meglepő, de a reggeli a társas kapcsolataink alakulására is jó hatással van. Egy családi körben elfogyasztott reggeli ugyanis kapcsolatépítő hatással bír, a harmonikus kapcsolatban élők várható élettartama pedig magasabb az egyedül élőkénél.

Ne hagyd ki ezeket se