200 első randi: 9 meghökkentő tény a sorozatról

A 200 első randi, azaz a Viasat 3 saját hazai gyártású sorozata egycsapásra a nézők kedvencévé vált. A 60 részes sorozat bemutató epizódja az elmúlt hónapban került adásba, a szereplőgárdában pedig olyan húzóneveket találunk, mint Szerednyey Béla, Gáspár Kata, Trokán Péter, vagy Pápai Erika. A sorozat tehát erősen rákattanós. Tekintve, hogy hazai szériáról van szó, ez óriási pozitívum.

Az alábbiakban következzen 9 olyan kevésbé ismert momentum a 200 első randi című sorozatból, ami néha humoros, néha viszont a stáb elképesztő munkamoráljáról tesz tanúbizonyságot.

200 első randi és ami mögötte van

1; A forgatás 20 külső helyszínen, és egy hozzávetőleg 1000 négyzetméter nagyságú stúdióban folyt le. A csapatnak mindössze 100 nap állt a rendelkezésére a széria leforgatására.

2; A díszletek kiemelt figyelmet kaptak a 200 első randiban, minden elem tökéletesen a helyén van. Így sehol nem jut eszünkbe a mesterkéltség, a műviség.

3; A sorozatot az a Filmservice brigád fémjelzi, aki korábban a Válótársak című televíziós szériát is készítette. (Ez várható garancia is volt a sikerre.)

4; A 200 első randi egy argentin sorozat feldolgozása, mely nagy sikerrel futott több országban is. Az eredeti, dél-amerikai széria címe: Ciega a citas (Vakrandi), és 2009-ben került bemutatásra. A hazai feldolgozás csak részben adoptáció, nagyon sok helyen került átírásra a forgatókönyv a hazai szájízeknek megfelelően.

5; A karakterek szavajárása, szlengje szándékosan a mai nyelvhez lett igazítva. Sok sorozat átültetése ott bukik el, hogy nem tartják ezt szem előtt, a karaktereket egy az egyben lemásolják az eredeti kópiáról.

6; Trokán Pétert és Szerednyey Bélát kivéve egyik színésznek sem volt még jelentősebb szerepe sorozatokban. (Trokánt a Szomszédokban, Szerednyeyt a Lindában és az Angyalbőrben szériában láthattuk.)

7; A 200 első randiban látható rádióstúdió (Luca munkahelye) nem igazi. Az eredetire megtévesztésig hasonlító díszlet a gondos tervezők keze munkáját dicséri.

8; Ha már díszlet! A könnyebb mozgás és bevilágítás érdekében a sorozatban előforduló belső terek nagyobbra épültek a szokásosnál. Ebből persze a nézők mit sem vesznek észre.

9; A szériát 4 rendező készít, Fazekas Péter főrendező mellett Ipacs Gergely, Lóth Balázs és Koblicska P. Örs gondozza a produkciót.

Fotó: port.hu

Ne hagyd ki ezeket se