Itt az oroszok Csernobil sorozatának előzetese

A nézői visszajelzések alapján nem túlzás kijelenteni, hogy az HBO Csernobil című mini sorozata minden idők legjobbja. A népszerű IMDB filmes szakoldalon a megtörtént eseményeket feldolgozó alkotás a maga 9,7 pontjával torony magasan vezeti a mezőnyt. A töretlen népszerűség persze nem véletlen: a sorozatról még a legvitriolosabb tollú kritikusok is csak dicshimnuszokban beszélnek.

Mit lehet tudni az oroszok Csernobil sorozatáról?

Az atomkatasztrófát bemutató amerikai sorozatot követően az oroszok úgy szisszentek fel, mintha a sarkukra léptek volna. Mindehhez érdemes tudni, hogy Oroszországban mind a mai napig erősen tartja magát egy nézet, mely szerint a csernobili atomerőműben a robbanást megelőzően egy az orosz titkosszolgálat látókörébe került CIA ügynök szivárgott be.

A teória annyira erős, hogy orosz történészek is igazolják annak hitelességét. Hogy valójában így történt-e vagy sem, annak most nem megyünk utána. A lényeg, hogy úgy tartják, a katasztrófában vastagon benne volt a kezük az amerikaiaknak is.

Innen nézve pedig valóban elég fájdalmas lehet nekik az HBO történelmi feldolgozása, melyben még csak említésre sem kerül az amerikai szál. Ennek tükrében tehát úgy döntöttek, hogy elkészítik a saját verziójukat is.

Az orosz Csernobil sorozat központi figurája a már említett amerikai CIA ügynök lesz, akit az orosz kémelhárítás igyekszik nyakon csípni, majd kiiktatni. Alekszej Muradov rendező szerint a nézők a sorozatból megtudhatják, hogy mi történt valójában a csernobili atomerőműben azon a vészterhes éjszakán.

A készülő orosz sorozatból kikerült egy előzetes. Hogy a trailer eleve angolul látott-e napvilágot, vagy utólag került rá a hang, azt egyelőre nem lehet tudni.

forrás: Retrolegends

Ne hagyd ki ezeket se