Íme a fillérekből házilag elkészíthető immunerősítő

Nagyszüleink még ismerték, előszeretettel alkalmazták az alábbi immunerősítőt, melyet bárki könnyűszerrel elkészíthet odahaza. Érdekes, hogy minden összetevő gyógyhatása széles körben ismert, bizonyított, sőt közvetlen környezetünkben elérhető, a modern háztartások mégis elfelejtették ezt az immunerősítő keveréket. Nézzük, hogyan készítsük el mindössze három egyszerű összetevőből!

A házi immunerősítőhöz mindössze három, bármelyik sarki boltban elérhető összetevő szükséges.

Méz: hozzávetőleg 70 gyógy- és fiziológiai hatással rendelkezik, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásaival már az ókori sumérek, egyiptomiak és görögök is tisztában voltak.

Csak néhány azokból a vitaminokból, nyomelemekből, amiket a méz tartalmaz: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin.

Gyömbér: szintén egy ősidők óta használatos immunerősítő élelmiszer. Tisztítja az immunrendszert, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, és segíti a szervezetet megszabadulni a toxikus anyagoktól a sejtanyagcsere során.

Fokhagyma: Végül egy szintén évszázadok óta a gyógyulásban, megelőzésben hatásosan alkalmazott élelmiszer (talán érdemes lenne jobban odafigyelni a népi gyógyászat szavaira).

A fokhagyma jótékony hatással bír a szív- és érrendszerre, csökkenti egyes rákkeltő enzimek aktiválódását, illetve erős antibakteriális hatással rendelkezik.

Házi immunerősítő készítése

  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 kávéskanál reszelt fokhagyma

Keverjük össze a fenti összetevőket, és reggelenként éhgyomorra fogyasszuk. Gyomorbetegség esetén ajánlott étkezést követően fogyasztani, illetve kikérni a háziorvos tanácsát.

Fennálló cukorbetegség esetén a méz fogyasztása szintén orvosi tanács kikérését igényelheti.

Ne hagyd ki ezeket se